На фондовому ринку США настає час "ведмедів"?

На фондовий ринок США може очікувати найгірший грудень з 1931 року, коли була Велика депресія, пише АР.

Падінню цін на акції сприяли побоювання інвесторів стосовно зниження доходів корпорацій, збільшення заборгованості, а також торговельна війна США та Китаю та сповільнення зростання в світі, пише агентство.

Котирування на фондових біржах продовжили падіння цього тижня, частково через заяви президента США Трампа про можливе тимчасове обмеження роботи уряду через розбіжності з Конгресом стосовно фінансування для будівництва стіни на кордоні США з Мексикою.

Падіння на фондових ринках є болючим для інвесторів. З початку року, фондовий індекс Dow втратив 5%. Однак, це дуже мало порівняно з падінням, зафіксованим в 2008 році. Також зниженню індексу передував тривалий період зростання. З нижчої точки в березні 2009 року, Dow зріс на 250 %. Тобто інвестори. Які вклали в цінні папери і тримали їх, отримали значний прибуток, навіть включаючи збитки в жовтні.

Однак, протягом останніх двох місяців ринок втратив 12%, увійшовши до зони "корекції" – падіння більше 10%.

Більше інвесторів налаштовано продавати цінні папери – так званий "ведмежий тренд". Про це повідомляє Business Insider з посиланням на опитування RBC Capital Markets. "Ведмедів" все ще менше, однак, третина опитаних інвесторів передбачають, що продаж цінних паперів стане основним трендом на наступні півроку – рік. Це значно більше, ніж 17% респондентів у вересні.

"Ведмеді пробуджуються від сплячки на ринку цінних паперів", - говорить Лорі Калвасіна, голова зі стратегії на фондовому ринку США RBC Capital Markets.

Дивіться також: 2018 рік у політиці: Інтерв'ю із Джорджем Кентом про відносини США-Україна

Your browser doesn’t support HTML5

2018 рік у політиці: Інтерв'ю із Джорджем Кентом про відносини США-Україна. Відео