До 242 мільйонів фунтів стерлінгів невійськової допомоги надасть Україні Велика Британія

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті G7 в Італії, 13 червня 2024 року. Фото AFP

Під час саміту Групи Семи в Італії Велика Британія оголосить про новий пакет невійськової підтримки Україні на суму до 242 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це повідомили в офісі прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака.

Гроші підуть на "негайні гуманітарні, енергетичні та стабілізаційні потреби" в Україні. Сунак заявив, що війна перебуває у "критичному моменті", і союзники України повинні перейти у підтримці Києва від наративу "стільки, скільки потрібно" до "все, що для цього потрібно", якщо вони хочуть покласти край цій війні.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Велика Британія надала Україні допомоги на 12,5 мільярда фунтів стерлінгів після того. З них військової допомоги на 7,6 мільярда фунтів стерлінгів.

Ріші Сунак поїхав на саміт "Групи Семи" на тлі виборчої кампанії до парламенту, яка зараз йде у Великій Британії. Агенція AP повідомляє, що за опитуваннями Консервативна партія, яка зараз перебуває при владі програє вибори Лейбористській партії.

Лідер лейбористів Кейр Стармер каже, що він продовжуватиме рішучу підтримку України Сполученим Королівством, якщо стане прем’єр-міністром. Парламентські вибори у Великій Британії пройдуть 4 липня.

В статті використано матеріали АР.