Лідери Великої вісімки закликають до переговорів і врегулювання становища в Сирії

Лідери Великої вісімки закликали до мирного врегулювання дворічного конфлікту в Сирії шляхом переговорів. Проте вини не висунули вимоги щодо усунення з посади нинішнього президента Башара аль-Асада.

Керівники провідних країн світу заявили на закінчення дводенного саміту, що мирні переговори повинні розпочатися якнайшвидше та що їх результатом повинно бути створення уряду, який надихає громадськість довір’ям. Лідери західних країн, включно з президентом США Бараком Обамою, закликали до покладення краю режиму Асада, однак президент Росії Володими Путін відмовився підтримати цю пропозицію.

На закінчення саміту, який відбувся у Північній Ірландії, його учасники також сказали, що податкові органи влади по всьому світу повинні ділитися інформацією, щоб «боротися з униканням платити податки». Ця заява стосується зокрема багатонаціональних компаній, які відкрили офшорні рахунки, щоб уникати податків у своїх країнах.

Лідери Великої вісімки також погодились припинити виплати окупу терористам, які викладають заручників. Викрадання особливо поширилось у Західній Африці, зокрема в Нігерії, де ведуть діяльність відомі західні нафтові компанії.