Інтерпол розшукує колишнього голову Федерації футболу Лівії

Колишній голова Федерації футболу Лівії Сааді Каддафі, син Муаммара Каддафі.

Інтерпол оголосив у розшук Сааді Каддафі - сина колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Міжнародна правоохоронна організація заявила у четвер, що оголосила Сааді у розшук на вимогу Національної перехідної ради Лівії, яка розшукує сина колишнього лівійського лідера.

Інтерпол заявляє, що Сааді розшукується у Лівії за звинуваченнями у привласненні майна та «залякуванні з використанням зброї» до яких він вдавався, коли очолював Федерацію футболу Лівії.

Інтерпол підтвердив інформацію про те, що Сааді в останнє бачили в сусідньому із Лівією Нігері. Оприлюднення Інтерполом інформації про розшук Сааді Каддафі має допомогти прилеглим до Лівії та Нігеру країнам та тим, які мають дипломатичні стосунки з Нігером.

Два тижні тому Нігер заявив, що Сааді Каддафі перебуває під вартою і не буде виданий Лівії.

Раніше Інтерпол оголосив у розшук самого Каддафі, його сина Саіфа аль-Іслама та колишнього очільника лівійської розвідки.

Місцезнаходження Каддафі досі невідоме. У Лівії, в містах Сірт та Бані Валід тривають бої між військами Національної перехідної ради та прихильниками Каддафі.

У середу в Сірті точились особливо запеклі бої. Авіації НАТО завдала ударів по прихильниках Каддафі. У четвер представники НАТО повідомили, що в ході авіанападу було знищено склади зброї, пускові ракетні установки та командний центр прихильників Каддафі.