Незалежність Палестини та майбутнє Лівії – гарячі теми 66-ої сесії Генасамблеї ООН

Незалежність Палестини та майбутнє Лівії – гарячі теми 66-ої сесії Генасамблеї ООН

На зустріч у Нью-Йорку збереться понад сто глав держав світу. Під час сесії Генеральної Асамблеї ООН, світові лідери та делегації їх країн обговорять безліч питань, починаючи від проблем голоду та неінфекційних захворювань, закінчуючи ядерною безпекою та проблемою вирубування лісів.

Однак, як очікується, найбільше суперечок та дискусій виникне навколо намірів Палестинської автономії звернутися з проханням бути прийнятою до ООН у якості незалежної держави.

Напередодні, палестинський лідер Махмуд Аббас, оголосив, що під час зустрічі у Нью-Йорку, збирається подати заяву до Ради Безпеки на повноцінне членство в Об’єднаних Націях. Оголошення викликало бурхливу дискусію та опозицію кількох країн, включно зі Сполученими Штатами.

Провідною темою обговорення світових лідерів також стане питання майбутнього Лівії після усунення від влади режиму Муаммара Каддафі. Представники Національної перехідної Ради Лівії візьмуть участь у засіданні Генасамблеї. З ними особисто зустрінуться лідери кількох країн світу та президент США Барак Обама, аби обговорити питання відбудови Лівії після шестимісячної війни. Американський лідер планує запропонувати підтримку та допомогу лівійському перехідному уряду.

Також вперше на засіданні Генеральної Асамблеї ООН з’явиться делегація наймолодшої країни світу – Південного Судану. Його президент також матиме особисту зустріч з Барака Обамою та звернеться до світових лідерів під час сесії у п’ятницю.