«Смак Джорджтауна» – допомагає зібрати кошти для допомоги бездомним

В умовах економічної кризи, благодійним організаціям все складніше збирати гроші на потреби нужденних. Однак останнім часом на допомогу їм приходить місцева влада і приватний бізнес. Спільними зусиллями вони шукають способи зацікавити американців приєднатися до доброї справи.

Кожної осені історичний район Вашингтона – Джорджтаун закривають для автомашин і відкривають для людей, аби вони могли спокійно прогулятися вулицями та поїсти у ресторанах.

А нещодавно понад 8 тисяч людей прийшли на акцію під назвою «Смак Джорджтауна». Цей захід проводиться останні 18 років. Мета організаторів зібрати гроші для громадських організацій, які допомагають бездомним.

Джеймс Брако – виконавчий директор групи покращення бізнесу у Джорджтауні, яка власне і влаштувала благодійну акцію, зазначає:

«30 найкращих ресторанів у Джорджтауні демонструють свої вишукані страви, усі прибутки з цього йдуть на центр допомоги бездомним».

Традиція збирання грошей на допомогу бездомним почалася при одній з місцевих католицьких церков. Але якщо тоді гроші виручали на продажі тістечок, то сьогодні це свято музики і харчів.

«Ми вважаємо це найкращим способом для людей допомогти центру і скоштувати смачні страви. Звичайно, можна просто дати гроші, але це не принесе стільки задоволення», – каже Джеймс.

Джені Томас, яка прийшла зі своїм приятелем відзначити його День народження, погоджується:

«Він любить смачно поїсти. Я намагалася знайти щось цікаве, а коли прочитала про цю подію, подумала, чому б ні».

Ця подія також переслідує доброчинні цілі. Гроші, зібрані з продажу виставлених глиняних виробів, ідуть на закупівлю їжі для місцевого харчового банку – одного з найбільших у Вашингтоні.

«Люди купують тарілку за 25 доларів, в яку їм наливають суп і подають хліб. Суп з цієї нагоди зварили і щедро пожертвували сусідні ресторани», – пояснює менеджер харчового банку Шемая Галовей.

Глиняні тарілки також пожертвували місцеві митці, галереї та школи. Половину з них надала власниця мистецької галереї . «Порожня тарілка» для організаторів події символізує становище голодних у столиці.

«Попит на наші послуги зріс на 25%. У нас понад 700 партнерських організацій, які так само відчувають збільшення попиту на 20-100%. Вони бачать нові обличчя. Люди, які раніше ніколи не зверталися у харчові банки, тепер йдуть туди», – каже Шемая.

У теперішній економічній ситуації харчові банки дуже розраховують на допомогу пересічних американців. За даними харчового банку, лише в районі американської столиці понад 600 тисяч людей не мають достатньо харчів.