Штайнмаєр: Мінськ-ІІ - «Ми хотіли б більше»

Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що угода між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції щодо української кризи не повною мірою відображає бажання Берліна, але є вкрай необхідним відступом від насильства і кроком у напрямку нової політичної площини.

У заяві, розміщеній на сайті МЗС Німеччини, Штайнмаєр зазначив:

«Найголовніше в тому, що Москва і Київ домовилися про припинення вогню, яке має набути чинності в ніч на неділю. Ми підтвердили Мінські домовленості від вересня. Ми вперше назвали чіткі терміни для здійснення деяких зобов'язань підписантами Мінських угод - щодо виборів, контролю за кордоном, обміну полоненими», - заявив він.

Штайнмаєр визнав, що для деяких сторін нинішніх домовленостей недостатньо:

«Ми також хотіли б більше. Але це те, на що цієї ночі змогли погодитися президенти України і Росії. Ми сподіваємося, що тут, у Мінську, обидві сторони домовилися серйозно і з добрими намірами. І ми очікуємо, що вони на найбільш складному етапі, до набрання чинності режиму припинення вогню, утримаються від усього, що може підірвати домовленості, що існують», - сказав Штайнмайєр.

Проте німецький міністр заявив, що «всі домовленості може зіпсувати черговий спалах насильства. Сьогоднішня угода є не всеосяжним рішенням, і, звичайно, не проривом. Але Мінськ-II після кількох тижнів насильства може бути кроком, який виведе нас зі спіралі військової ескалації конфлікту і переведе конфлікт у нову політичну площину. Для такого шансу - зусилля того варті!».

Дивіться також: Незалежно від новин з Мінська, зброя для України актуальна - екс-посол США

.