Убивця американських солдатів у Німеччині діяв самостійно

  • Ihor Hulawyj

Німецька федеральна поліція патрулює аеропорт у Франкфурті

Федеральна прокуратура Німеччини, яка розслідує вбивство двох американських солдатів у Франкфуртському аеропорту, заявила, що немає доказів безпосереднього зв’язку між підозрюваним у цих вбивствах та організованим екстремістським угрупуванням. Утім, прокурори вірять, що нападник діяв під впливом пропаганди радикального ісламу.

Прокуратура заявила, що перед початком судового слухання у четвер Арід Ука з Косова, якому 21 рік, визнав свою роль у вбивствах. Підозрюваний відкрив вогонь по автобусу з солдатами військово-повітряних сил США у Франкфуртському аеропорту в середу. Двоє солдатів було вбито на місці, ще двоє американських військовослужбовців було поранено. Один з них перебуває у критичному стані.

Президент США Барак Обама висловив свій сум з приводу трагічних подій. Канцлер Німеччини Анґела Меркель висловила співчуття жертвам атаки та їхнім родинам, пообіцявши, що німецький уряд зробить усе можливе, аби знайти та покарати усіх причетних до трагедії. Уряд Косова також засудив ці вбивства.