Торік американцям радили не святкувати Гелловін - цьогоріч очікується, що на свято вони витратять 10 мільярдів доларів

31 жовтня дві третини американців святкуватимуть Гелловін. Більшість уже придбали костюми для своєї родини й домашніх улюбленців, запаслись цукерками, задекорували будинки й запланували вечірки.

Загалом кожен четвертий житель США називає Гелловін своїм найулюбленішим святом, повідомляє CBS Minnesota. Особливо цей день полюбляють малюки – за можливість допомогти прикрасити будинок, вбратись у костюм свого улюбленого героя з мультфільмів і отримати солодощі, обходячи сусідів.

За попередніми підрахунками Національної федерації роздрібної торгівлі, на святкування споживачі у США цього року витратять рекордні понад 10 мільярдів доларів. Таким чином, пише USA Today, американці надолужують згаяне: минулого року влада у США радила відмовитись від традиції випрошування цукерок дітьми і велелюдних зібрань.

Але цієї осені завдяки успіхам програми вакцинації населення та збереження маскового режиму чимало місць, які пропонують традиційні розваги до Гелловіну, відновили роботу.

Your browser doesn’t support HTML5

Гелловінський парад собак пройшов у Нью-Йорку. Відео

І хоча діти від п’яти років щепитись від коронавірусу зможуть лише із початку листопада, медики кажуть, що й малюки можуть відзначити Гелловін весело – і безпечно.

Головне - "дотримуватись звичайних пересторог, як-то носіння масок, миття рук і проведення всіх святкувань за можливості на вулиці, й тоді ходити дітям по домівках за цукерками достатньо безпечно", - розповіла Мег Сорг, дослідниця Медичної школи Пердью.

Водночас, традиційне частування цукерками дітей за участі президента й першої леді на галявині перед Білим домом цього року скасують. У заяві адміністрації не вказано, що причина - пандемія, у цей час Байдени будуть у Римі. Натомість, як пише Fox News, резиденцію американського глави підсвітять помаранчевим кольором.

Торік подружжя Трампів проводило частування у розпал пандемії, щоправда, із дотриманням низки заходів обмеження соціальних контактів.

У матеріалі використано джерела: USA Today, statista.com, CBS Minnesota

Дивіться також: Врятований тигр з України знайшов новий дім у притулку для тварин у Нідерландах

Your browser doesn’t support HTML5

Врятований тигр з України знайшов новий дім у притулку для тварин у Нідерландах. Відео