Гарріс каже, що вона аутсайдер, а її виборчу кампанію "рухають вперед звичайні люди"

Віцепрезидентка США Камала Гарріс виступає в Массачусетсі, 27 липня 2024 року

Віцепрезидентка Камала Гарріс на своїй першій події зі збору коштів, яку вона провела після того, як стала ймовірним кандидатом від Демократичної партії на виборах президента США, розкритикувала кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа, звинувативши його в спробах обмежити свободи американців.

Гарріс поїхала в Піттсфілд, штат Массачусетс, у суботу, де вона, за оцінками її штабу, зібрала понад 1,4 мільйона доларів від сотень глядачів у Colonial Theatre. Це на 1 мільйон доларів більше, ніж планувалось спочатку.

Вона розповіла прихильникам, що вступила в перегони як аутсайдер, і водночас висловила впевненість, що вона зможе перемогти Трампа.

"Я буду боротися за те, щоб рухати нашу країну вперед, — сказала Гарріс. — Дональд Трамп має намір повернути нашу країну назад".

Гарріс також критикувала Трампа та його напарника, сенатора Джей Ді Венса, за особисті нападки на неї та інших демократів. Схоже, віцепрезидентка мала на увазі інтерв’ю Венса в 2021 році, в якому він критикував деяких відомих демократів, які не мають біологічних дітей, у тому числі Гарріс, як "бездітних жінок - кошатниць", які "не зацікавлені" в Америці.

"Ви, мабуть, помітили, що Дональд Трамп вдається до дикої брехні щодо мого досвіду, і деякі слова, які він і його напарник говорять, просто дивні, — сказала Гарріс. — Це ж так можна назвати?"

Прихильники зустрічають віцепрезидентку США Камалу Гарріс в Массачусетсі 27 липня 2024 року

Те, що Гарріс назвала вибір республіканців "дивним", як видається, є продуманою частиною її кампанії, щоб піддати сумніву деякі заяви Трампа та Венса. Раніше цього тижня штаб Гарріс у соціальних мережах X назвав Венса "дивним і моторошним", через деякі з його позицій щодо репродуктивних прав жінок. Тим часом Трамп у промовах згадав про вигаданого серійного вбивцю Ганнібала Лектера з фільму "Мовчання ягнят".

"Ці хлопці просто дивні, — сказав в інтерв’ю MSNBC губернатор Міннесоти Тім Волз, демократ, який може стати кандидатом у віцепрезидента в команді Гарріс. — Вони балотуються в чоловічий клуб ненависників жінок чи щось подібне".

До збору коштів приєднались музикант Джеймс Тейлор і політики штату від Демократичної партії, включаючи сенаторів Елізабет Воррен і Еда Маркі, колишнього губернатора Девала Патріка та конгресмена Річі Ніла.

За перші 48 годин після виходу президента США Джо Байдена з перегонів Гарріс отримала понад 100 мільйонів доларів пожертв, що є президентським рекордом, і помічники кажуть, що вона продовжує збирати гроші стабільно.

"Цю кампанію рухають вперед звичайні люди, — сказала Гарріс. — І у нас є імпульс".

Гарріс, колишня прокурорка Каліфорнії, також висміяла Трампа за його проблеми з законом. Вона згадала про те, що його нещодавно засудили за 34 пунктами звинувачення у фальсифікації звітності у Нью-Йорку, суд присяжних визнав колишнього президента відповідальним за сексуальне домагання проти дописувачки Е. Джин Керролл у 1996 році, і те, що він виплатив 25 мільйонів доларів, щоб врегулювати суперечку з учасниками нині недіючого семінару з нерухомості під назвою Університет Трампа.

"Я мала справу з такими людьми, як він, всю свою кар’єру. Тож у цій кампанії, і я кажу це цілком серйозно, я з гордістю поставлю свій досвід проти його", - сказав Гарріс.

На початку промови Гарріс похвалила Байдена, який вирішив зняти свою кандидатуру із виборів і підтримати Гарріс минулих вихідних після того, як він невдало виступив на дебатах проти Трампа 27 червня.

Вона назвала досягнення Байдена за останні три з половиною роки "незрівнянними в сучасній історії".

Віцепрезидентка сказала учасникам події, що її економічна програма різко контрастуватиме з програмою Трампа, який, за її словами, прямо зосереджений на зниженні податкових ставок для багатих американців і покращенні результатів корпорацій.

"Розбудова середнього класу буде визначальною метою мого президентства. Не помиляймося, ця кампанія не тільки про протистояння між нами та Дональдом Трампом. Наша кампанія завжди була про два дуже різні бачення нашої країни", - сказала Камала Гарріс.