Ключовий момент Університету Говарда. Його випускниця Камала Гарріс виступила у рідних стінах

Віцепрезидентка Камала Гарріс виступає в Університеті Говарда у Вашингтоні. AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Будучи молодою студенткою коледжу, Камала Гарріс здолала майже 3-мильну дорогу від університету Говарда до Національного торгового центру, щоб протестувати проти апартеїду в Південній Африці.

У 2017 році, будучи сенаторкою, вона повернулася до своєї альма-матер, щоб виступити з промовою.

У липні, коли вона отримала повідомлення про те, що, ймовірно, стане кандидаткою у президенти від Демократичної партії, вона була вдягнена у свій светр з емблемою Говарда в резиденції віцепрезидента.

Існує безперечний прямий зв’язок між Говардом і демократією
Мелані Картер

Говард, один із найвідоміших історично темношкірих коледжів країни, був центральним в історії Гарріс, і тепер, коли вона прагне стати першою жінкою, обраною президентом, університет переживає визначний момент.

Звідси вийшли такі світила, як суддя Верховного Суду Тургуд Маршалл, чия спадщина надихнула Гарріс відвідати Говард, письменниця Тоні Моррісон та інші. Дехто в університеті бачить Гарріс на посаді віцепрезидента як ще одне підтвердження виконання однієї з основних місій школи.

“Існує безперечний прямий зв’язок між Говардом і демократією, яку ми уявляємо, яка практикується таким чином, що включає всіх нас”, – сказала Мелані Картер, директорка-засновниця Дослідницького центру HBCU університету Говарда, лідерства та політики.

Якби Гарріс потрапила у Білий дім, вона була б першою жінкою, обраною президентом, і першою випускницею історично темношкірого коледжу, яка обіймала б цю посаду.

З огляду на те, що багато гуманітарних коледжів мають фінансові труднощі, її досягнення висвітлило Говард у позитивному світлі.

Студентка Ніккія Таліаферро. AP Photo/John McDonnell

“Це дає студентам змогу досягти більших результатів, ніж вони вважали можливим, – сказала Ніккія Таліаферро, старшокурсниця Університету Говарда з Гонолулу, яка сказала, що на президентських виборах 2024 року вона вперше голосуватиме. – Навіть якщо вона не виграє, вона вже справила такий великий вплив, і я знаю, що для всіх нас одне це незабутньо”.

Стефані Браун Джеймс, випускниця Говарда та співзасновниця The Collective PAC, яка працює над збільшенням політичного представництва темношкірих, сказала, що для Говарда підйом Гарріс підкреслює, що “всі частини складаються в єдине ціле, а вона наразі є уособленням лідерства, досконалості, глобальної відповідальності за службу, яку представляє Говард”.

У своїй промові у 2017 році Гарріс сказала, що Говард навчив її відкидати помилковий вибір і спрямував на державну службу.

У своїх мемуарах вона написала, що Говард навчав, що існує очікування, що студенти та випускники будуть “використовувати наші таланти, щоб взяти на себе роль лідера та мати вплив на інших людей, на нашу країну і, можливо, навіть на світ”.

Раніше цього року вона написала у Facebook, що інвестиції в HBCU є інвестиціями “в силу нашої нації на довгі роки”, коли вітала чоловічу баскетбольну команду Говарда в Білому домі як чемпіонів Середньосхідної атлетичної конференції. HBCU історично важко генерувати інвестиції, незважаючи на нещодавній приплив фінансування та пожертвувань, що спричиняло їх фінансові проблеми.

Не бути осторонь і створювати державну політику, вкорінену в досвіді найбільш маргіналізованих людей. Це риса Говарда
Саммер Лі, конгрсевумен

Конгресвумен від Демократичної партії Саммер Лі, яка закінчила факультет права Говарда, сказала, що принцип Говарда “навчився сам, навчи іншого” визначає, скільки випускників у політиці беруться за роботу.

“Це дозволило нам вболівати одне за одного так, як в жодному іншому закладі, – сказала Лі. – Ці вказівки бути соціальним інженером, не бути осторонь і створювати державну політику, вкорінену в досвіді найбільш маргіналізованих людей. Це риса Говарда”.

Мережа Говарда також надає певну фінансову та організаційну підтримку кампанії Гарріс. За словами Джеймс, провівши віртуальний дзвінок для випускників із понад 4000 учасників, вдалося зібрати понад 150 000 доларів США.

На кампусі група під назвою Herd for Harris проводить кампанію на її підтримку. Інші студентські організації мобілізують студентів зареєструватися для голосування та брати участь у виборчих заходах.

“Це було миттєво, і це просто Говард”, – сказала Джеймс. – Щось відбувається, ми повинні на це реагувати, тому ми починаємо працювати. Це просто справа Говарда”.

Студенти ставлять запитання щодо Гази

Те, що ми очікуємо від Камали Гарріс на цих виборах, насправді випливає з моралі, яку прищепив нам Говард, що ми — пригноблений народ, і що ми також повинні захищати пригноблених людей за кордоном
студентка

Незважаючи на те, що Гарріс користується широкою підтримкою в кампусі, є студенти, які кидають виклик щодо її політики, зокрема війни в Газі.

“Те, що ми очікуємо від Камали Гарріс на цих виборах, насправді випливає з моралі, яку прищепив нам Говард, що ми — пригноблений народ, і що ми також повинні захищати пригноблених людей за кордоном”, — сказала Кортні Макклейн, студентка і сенаторка Говарда, яка познайомилася з Гарріс у 2020 році. Вона сказала, що планує підтримувати Гарріс, водночас вимагаючи від неї відповідальності.

У зв’язку з наближенням листопадових виборів Гарріс була у великому передвиборчому турне та готувалася до своїх перших дебатів проти республіканця Дональда Трампа — включно з підготовчою сесією в Говарді — 10 вересня. Тим не менш, вона знайшла час, щоб виступити перед студентами.

Використовуючи мегафон, вона сказала їм, що пишається ними, і закликала їх насолоджуватися цим моментом.

“Ви можете балотуватися в президенти Сполучених Штатів”, — сказала вона під бурхливі вигуки.

Your browser doesn’t support HTML5

Позиції Трампа і Гарріс щодо профспілок у США та кризи в Ізраїлі. Відео