Справа про імпічмент Трампу добігає кінця - в cереду президента, ймовірно, виправдають

Менеджери імпічменту Палати Представників США та юристи президента у понеділок представляють заключні аргументи своїх сторін у справі імпічменту Дональду Трампу.

Демократи підсумовують своє обвинувачення: президент зловживав владою, коли тиснув на Україну, щоб вона оголосила розслідування у справі компанії Burisma, яку очолював син колишнього віцепрезидента Джо Байдена, і це дало б Трампові політичну вигоду на виборах 2020. А потім президент, за словами демократів, перешкоджав Конгресу, заборонивши своїм підлеглим давати свідчення чи документи під час розслідування справи.

Адвокати Трампа кажуть: президент не зробив нічого протизаконного, а його дії не досягають рівня імпічменту.

Your browser doesn’t support HTML5

Менеджери імпічменту Палати представників та юристи президента представляють заключні аргументи своїх сторін. Відео

Після того, як Сенат відмовився заслухати нових свідків чи розглянути нові докази, процес проти президента перетворився на формальність. Очікується, що на фінальному голосуванні у середу Сенат виправдає президента.

Дональд Трамп увійде в історію, як третій президент США, якому Палата представників оголосила імпічмент, але якого виправдав Сенат. У 1868 році це талося з Ендрю Джонсоном, а в 1998-му - з президентом Білом Клінтоном.

Дивіться також: Президент Дональд Трамп святкує політичну перемогу у процесі власного імпічменту. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Президент Дональд Трамп святкує політичну перемогу у процесі власного імпічменту. Відео