Маоїсти пустили під укіс поїзд в Індії – загинула щонайменше 71 людина

Поліція у східному районі Індії повідомила, що, за всіма ознаками, маоїстські повстанці пустили під укіс пасажирський поїзд, який опісля зіткнувся з товарним потягом. Щонайменше 71 людина загинула і понад 200 отримали поранення.

Начальник поліції штату Західний Бенгал Бхупіндер Сінг заявив, що це явно маоїсти здійснили саботаж термінового поїзда, який їхав з Калькутти до міста Мумбай. Він сказав, що на місці інциденту знайдено плакати, у яких підтримувана маоїстами група взяла на себе відповідальність за те, що сталося. Проте, за повідомленням інформаційного агентства Press Trust of India, представник того угруповання заперечив будь-яку причетність.

Офіційні особи заявили, що 13 вагонів зійшли з рейок і зіткнулися із зустрічним вантажним поїздом. Інцидент стався неподалік містечка Сардіга, яке є опортним пунктом маоїстів.

Органи влади ведуть слідство в справі причини того, що поїзд зійшов з рейок. Міністр внутрішніх справ заявив, що, як здається, хтось усунув частину рейок, але офіційні особи ще не встановили, чи стався також вибух, як про це раніше було повідомлено.