Держдеп оголосив три нові ініціативи на допомогу українському народу

Заступниця державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узра Зея відвідала Київ та оголосила про нові ініціативи. AP Photo/Yuki Iwamura

Заступниця державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узра Зея, відвідуючи Київ, наголосила на непохитній солідарності США з українськими посадовцями у антикорупційні сфері, а також відданості США допозі України для її перемоги у війні, йдеться у повідомленні Державного депаратаменту.

Вона також зустрілася з журналістами-розслідувачами, гуманітарними працівниками, ветеранами та внутрішньо переміщеними особами.

Зея висловила підтримку зміцненню демократичної стійкості України, забезпеченню її євроатлантичного майбутнього, а також притягненню Росії до відповідальності за її звірства на шляху до забезпечення правосуддя для українського народу.

Крім того, заступниця держсекретаря виступила на церемонії з нагоди 10-ї річниці Національного антикорупційного бюро України, високо оцінивши досягнення України в боротьбі з корупцією та рішучість розвивати їх на тлі триваючої агресивної війни Росії.

Під час своєї поїздки заступниця міністра оголосила про три нові ініціативи, щоб допомогти українському народу перемогти у війні та "здобути майбутнє".

Так, Бюро Державного департаменту США з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності оголосило грант у розмірі 5 мільйонів доларів для підвищення прозорості та підзвітності уряду шляхом підтримки організацій громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів, які роблять суттєвий внесок у боротьбу з корупцією.

Програма також спрямована на посилення співпраці між громадянським суспільством і незалежними антикорупційними установами України.

Управління глобального кримінального правосуддя Державного департаменту виділило 2 мільйони доларів Міжнародній організації з міграції на підтримку репаративного правосуддя для українців.

Ініціатива допоможе урядовцям і громадянському суспільству розробити внутрішні механізми відшкодування для прямої компенсації та підтримки жертв і тих, хто пережив злочини Росії.

Бюро операцій з конфліктів і стабілізації Державного департаменту США виділило 2 мільйони доларів “ООН-Жінки” для підтримки українських інституцій у впровадженні Національного плану дій для лідерства, відповідальності та участі жінок у реагуванні на конфлікти.

Зея прокоментувала: “Я глибоко зворушена зустріччю з відданими українськими урядовими партнерами, які сповнені рішучості зміцнити демократичну стійкість своєї країни, борцями за боротьбу з корупцією, які сприяють більш процвітаючому демократичному майбутньому, а також українськими ветеранами та лідерами неурядових організацій, які допомагають відновлювати гідність, справедливість і безпеку перед лицем безперервної жорстокої агресії Росії”.

За словами посадовиці, президент РФ Володимир Путін “недооцінив силу та стійкість України та її народу протистояти цій відкритій агресії, а також рішучість Сполучених Штатів, Європи та міжнародних партнерів підтримати їх”.

Your browser doesn’t support HTML5

Байден пообіцяв продовжувати посилювати допомогу: США оголосили новий пакет допомоги. Відео