"Ісламська держава" каже, що це вона влаштувала напади в Ірані: на парламент у Тегерані та на мавзолей Хомейні

Озброєний чоловік біля будівлі іранського парламенту

Терористична організація "Ісламська держава" стверджує через свій інформаційний орган, що її бійці вчинили напад у середу зранку на іранський парламент у Тегерані та влаштували стрілянину біля мавзолею Аятолли Хомейні, розташованому за кілька кілометрів на південь від іранської столиці.

Агенція Reuters, посилаючись на іранські ЗМІ, передає про принаймні 12 загиблих і 42 поранених, але точних офіційних даних про жертви поки що немає.

Державне іранське телебачення цитує члена парламенту Еліяса Хазраті про те, що у нападі брали участь три особи озброєні пістолетами й автоматами АК-47.

Серед непідтверджених повідомлень є дані про смерть нападника і захоплення заручників у будівлі парламенту.

Приблизно через півгодини після стрілянини у парламенті інші постріли і, як повідомляють, вибух пролунали біля мавзолею засновника сучасної іранської ісламської держави Аятоллі Хомейні.

Аятолла Хомейні очолював ісламську революцію в Ірані 1979 р.

Державна іранська агенція IRNA цитує працівника мавзолею, який сказав, що після пострілів нападник висадив себе у повітря.

Іранське телебачення повідомляє, що засідання парламенту відновилося.

Організація "Ісламська держава" стверджує, що лише мусульмани - суніти є правильними послідовниками ісламу і проголошує усіх інших, зокрема мусульман - шиїтів, "невірними", які заслуговують на смерть.

Іран офіційно підтримує уряд у Сирії, проти якого веде боротьбу "Ісламська держава" та інші сунітські збройні сирійські угруповання.

Дивіться також: Менше іноземних студентів подало заявки на вступ до американських університетів цього року

Your browser doesn’t support HTML5

Менше іноземних студентів подало заявки на вступ до американських університетів цього року. Відео