Іран попередив США щодо визнання Революційної гвардії терористичною організацією

Революційні гвардійці під час церемонії в портовому місті Бушер

Іран застеріг Сполучені Штати від визнання Революційної гвардії, відомої також як Корпус вартових Ісламської революції, терористичною організацією, кажучи, що це поставило б США на бік терористичного угруповання «Ісламська держава».

Представник іранського уряду Мохаммад Нобахт заявив репортерам у вівторок, що службовці гвардії є «захисниками нації», і якщо Сполучені Штати визнають цю військову одиницю терористичною організацією, «вони поставлять себе у табір терористів».

«Будь-яка країна, яка займає таку позицію щодо Революційної гвардії, поділятиме думку з терористами «Даїш» («Ісламської держави»)», сказав він.

Американські засоби масової інформації дають зрозуміти, що президент Дональд Трамп може визнати Революційну гвардію терористичною організацією в рамках частини стратегії збільшення тиску на Іран з приводу її ядерної програми.

Представник іранських збройних сил Масуд Джазаєрі заявив агентству ISNA, що коли Трамп визнає гвардійців терористами, Іран «знову провчить американців».

«Як здається, адміністрація Трампа розуміє лище лайку, і потрібно удару для зрозуміння нового значення сили у світі», сказав командувач Революційної гвардії.

Дивіится також: Унікальна історія про те, як мужність українців із Золочева врятувала життя майбутньому лауреату Нобелівської премії

Your browser doesn’t support HTML5

Як врятований українською родиною єврейський хлопчик став Нобелівським лауреатом. Відео