Сесія іракського парламенту відстрочена до середини серпня

Шиїтські добровольці приєдналися до іракської армії, щоб боротися проти ІДІЛ

Парламент Іраку, який опинився в тупиковій ситуації, вілстрочив наступну сесію до середини серпня після того, як не зміг вирішити питання поділу владою, хоча сили екстремістів наблизились до столиці.

Минулого місяця прем’єр-міністр Нурі аль-Малікі заявив західним лідерам, що новий уряд буде створений на початку липня. Однак у понеділок парламент відстрочив сесію до 12 серпня, надіючись до того часу розв’язати питання, хто займе три найвищі посади в країні.

На виборах у квітні політичний блок аль-Малікі здобув найбільше місць у парламенті, але не більшість. Багато іракських законодавців звинуватили його в тому, що він не приділив достатньої політичної уваги сунітській меншині країни. Він також зігнорував вимоги, щоб не кандидувати втретє на посаду прем’єр-міністра.

Антиурядові сили, пов’язані з угрупованням Ісламська держава Іраку і Леванту, захопили більшість північного і західного Іраку, хоча експерти кажуть, що Багдаду поки що не загрожує негайна небезпека, що повстанці займуть столицю.