Тропічний шторм «Айрін» наближається до Канади

Ураган «Айрін» вирує над Нью-Йорком

Ураган "Айрін", який послабшав до категорії тропічного шторму, далі просувається на північ по східному узбережжю США. У неділю вранці він досягнув Нью-Йорка.

Одначе, найгірші прогнози про загрозу найбільшому місту на шляху стихії - багатомільйонному Нью-Йорку, на щастя не здійснилися.

Місто, в історії якого було вперше зупинено рух громадського транспорту та оголошено примусову евакуацію через погодні умови, принаймні на перший погляд не зазнало серйозної шкоди, окрім затоплених вулиць та тунелю.

Однак, чимало лиха ураган наробив у штатах, через які пройшовся до того, як потрапити в Нью-Йорк, таких як Північна Кароліна, Вірджинія, Меріленд, Нью-Джерзі та Пенсільванія.

Стихія затопила узбережні міста, паралізувала повітряний та наземний рух. Мільйони мешканців регіону залишилися без електропостачання. Щонайменше 15 людей загинуло.

До того як прийти на американське узбережжя, ураган забрав життя однієї людини в Пуерто-Ріко, двох у Домініканській республіці, та наніс суттєвої шкоди на Багамах.