Загинув терорист, запідозрений у причетості до атаки в Бенгазі

Екстремісти угруповання «Ісламська держава»

Згідно з повідомленням, у результаті повітряного удару минулого тижня в північному районі Іраку загинув екстреміст угруповання «Ісламська держава», запідозрений у причетності до атаки на американське консульство в Бенгазі у 2012 році. Під час тієї атаки загинуло четверо американців, включно з послом Кристофером Стівенсом.

Представник Пентагону полковник Стів Воррен заявив, що під час повітряної атаки на Мосул загинув Алі Авні аль-Гарзі, який тісно співпрацював з екстремістами, пов’язаними з угрупованням «Ісламська держава» в Північній Африці і на Близькому Сході.

Воррен охарактеризував аль-Гарзі як особу, пов’язану з атакою в Бенгазі, без подання подробиць того, чого вона стосується. Його смерть, сказав Воррен, зменшує здатність об’єднання екстремістів Північної Африки з бойовиками Сирії та Іраку і усуває джихадиста, довго пов’язаного з міжнародним тероризмом.

На початку цього року Державний департамент і Організація Об’єднаних Націй визначили аль-Гарзі як терориста. Вони заявили, що у 2011 році він приєднався до угруповання Ансар аль-Шарія в Тунісі, а пізніше допомагав вербувати бойовиків і сприяв їх транспорту як до Тунісу, так і Сирії. Крім цього, він займався контрабандою зброї до Тунісу.