У Японії госпіталізовано двох робітників, які працювали на АЕС Фукусіма

Робітник на атомній електростанції Фукусіма

Японські офіційні особи повідомили, що госпіталізовано двох робітників, які працювали на пошкодженій атомній електростанції. У них виявили рани на ногах, які були результатом ядерного опромінення високого рівня.

Генеральний секретар Кабінету міністрів Японії заявив у четвер, що три робітники отримали опромінення високого рівня , коли вони ремонтували важливу охолоджуючу систему на третьому реакторі електростанції Фукусіма. Саме цей реактор вважається найнебезпечнішим із шести реакторів АЕС, тому що його паливні стержні включають нестабільний плутоній.

У четвер вранці відновилися роботи на електростанції, яка й далі викидає небезпечну радіацію з часу пошкодження її охолоджуючої системи в результаті потужного землетрусу і цунамі майже два тижні тому.

Радіація з електростанції досягла вже навіть Токіо, де офіційні особи в середу виявили радіоактивний йод у міській воді. Вода безпечна для дорослих, однак рівень зараження удвічі перевищує дозволений рівень для немовлят.

За повідомленням телекомпанії NHK, у четвер ядерне забруднення води зменшилося до безпечного рівня, і попередження про було скасовано.