Охочих республіканців стати президентом - 17

Джим Ґилмор

Колишній губернатор штату Вірджинія Джим Ґилмор офіційно вступив у боротьбу за висунення кандидатом в президенти США від Республіканської партії.

За повідомленням, 65-річний Ґилмор вже подав необхідні документи у федеральну виборчу комісію. Екс-губернатор, який служив у минулому в контррозвідці сухопутних військ, підкреслив, що краще за інших претендентів може вирішити проблеми США у сферах національної безпеки та економіки.

У 2008 році Ґилмор також заявив про свої президентські амбіції, проте тоді він поступився у внутрішньопартійній боротьбі і не зміг стати кандидатом на вищу державну посаду країни від республіканців.

Про вступ в президентські перегони на виборах 2016 від Республіканської партії вже заявили, зокрема, сенатори Тед Круз, Ренд Пол, Марко Рубіо, екс-губернатор штату Арканзас Майк Гакабі, нейрохірург Бен Карсон, колишній сенатор від штату Пенсильванія Рік Санторум, екс-виконавчий директор компанії Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, екс-губернатор Флориди Джеб Буш і мільярдер Дональд Трамп.

У стані демократів про рішення взяти участь у боротьбі за президентське крісло оголосили екс-держсекретар США Гілларі Клінтон, колишній губернатор штату Род-Айленд Лінкольн Чейфі, екс-губернатор штату Меріленд Мартін О'Меллі і колишній сенатор від Вірджинії Джим Вебб. Сенатор від штату Вермонт Бернард Сандерс, який формально не належить до жодної з партій, також оголосив, що претендує на висунення кандидатом в президенти США від Демократичної партії.

За даними останніх опитувань громадської думки, лідером серед демократів вважається Клінтон, а серед республіканців - Трамп. Передвиборчий з'їзд партії демократів, як очікується, відбудеться у Філадельфії (штат Пенсильванія) 25-28 липня 2016 року. З'їзд партії республіканців намічений на 18-21 липня 2016 в Клівленді (штат Огайо. За підсумками цих заходів повинні бути визначені офіційні кандидати від партій на президентських виборах у листопаді 2016 року.