Спікер Палати представників "не впевнений" чи зможе зустрітися з Зеленським у четвер — ексклюзив

Cпікер Палати представників Майк Джонсон бере участь у заході на терасі Капітолія США, де планується платформа, яка буде побудована для інавгурації президента у Вашингтоні, округ Колумбія, 18 вересня 2024 року. (Фото Мандела NGAN / AFP)

Спікер Палати представників Майк Джонсон сказав, що "не впевнений" чи зможе зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським у четвер, коли той приїде до Вашингтона для зустрічей з президентом Джо Байденом та з членами Конгресу.

Про це спікер Джонсон повідомив кореспондентці Української служби Голосу Америки Катерині Лісуновій, коли він ішов до зали засідань Палати Представників для фінального за розкладом голосування наприкінці робочого дня у вівторок.

Конгресова кореспондентка Голосу Америки, Катерина Лісунова питає лідера республіканської більшості, спікера Палати Представників, Майка Джонсона про його очікування від зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським. Вівторок, 24 вересня, 2024 р. Конгрес США, Вашингтон.

На запитання про те, чи у четвер спікер планує зустрітися з президентом Зеленським у Конгресі і які є його очікування від цієї зустрічі, Джонсон сказав, що "не впевнений", чи він залишиться у Вашингтоні, бо плани Конгресу змінилися.

"Я не думаю, що ми будемо у місті в четвер. Розклад наших засідань змінився. Все дуже плинне. На узбережжя Мексиканської затоки наближається ураган. Багато з нас роз’їдеться, люди повертаються додому через це. Тож, поки я не впевнений", – сказав Джонсон у відповідь на запитання Голосу Америки.

Раніше у вівторок Голос Америки отримав повідомлення з офісу лідера більшості в Сенаті Конгресі Чака Шумера про те, що в розкладі Конгресу настали зміни – останні голосування на цьому тижні і в цьому місяці в Конгресі намічені на середу, а після цього конгресмени та сенатори роз'їдуться по своїх округах через негоду.

Як у вівторок, 24 вересня, повідомило агентство Reuters з посиланням на представників офісу лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера, президент України Володимир Зеленський 26 вересня під час візиту до Капітолія США, мав зустрітися з законодавцями від Демократичної та Республіканської партій.

На 26 вересня у Білому домі також запланована зустріч Зеленського з президентом США Джо Байденом, як раніше повідомив Голос Америки.

Дивіться також: Зеленський відвідає Капітолій США у четвер і зустрінеться з законодавцями від обох партій