Кампанія Гарріс набирає додаткові кадри в штатах, які не мають сталих політичних вподобань, в тому числі в "Сонячному поясі"

Мітинг прихильників Камали Гарріс, Вест Алліс, Вісконсин, 23 липня

Президентська кампанія Камали Гарріс протягом наступних двох тижнів набере додаткові кадри в штатах, які не мають сталих політичних вподобань, включно з "Сонячним поясом", який дедалі все більше здавався недосяжним для президента Джо Байдена. В кампанії пояснюють це рішення посиленням активності місцевих громад та зростанням зборів на кампанію віце-президентки.

"Активізація роботи громади доводить, що Камала Гарріс має сильні позиції як у "Сонячному поясі", так і в "Блакитній стіні" — з кількома шляхами дістати 270 (голосів виборців)", — написав Ден Каннінен, керівник кампанії у так званих "штатах-гойдалках" у суботньому звіті.

До так званого "Сонячного поясу" відносяться, зокрема, Джорджія, Аризона та Невада, а так звана "Блакитна стіна" включає Мічиган, Пенсильванію та Вісконсин. Президент США Джо Байден у 2020 році виграв усі шість із цих штатів із невеликим відривом, але лише кілька тижнів тому його кампанія заявила, що "Сонячний пояс" і Північна Кароліна виглядають дедалі недосяжними.

Вступ Гарріс в президенстькі перегони в якості ймовірної кандидатки від Демократичної партії додало нової енергії, грошей і ентузіазму в перегони, що призвело до зміни результатів опитувань, які показують, що вона зрівнюється з колишнім президентом-республіканцем Дональдом Трампом або випереджає в деяких штатах, які не мають сталих політичних вподобань.

Відколи Байден підтримав кандидатуру Гарріс 21 липня, 200 000 волонтерів приєдналися до її кампанії, а понад 350 000 прихильників відвідали свій перший мітинг чи інший захід передвиборчої кампанії – а це зростання відвідувачів мітингів на понад 350%, каже Каннінен.

У п’ятницю кампанія Гарріс оголосила, що в липні вона зібрала 310 мільйонів доларів за рахунок невеликих пожертвувань.

За словами Каннінена, у наступні два тижні буде додано ще 150 співробітників кампанії у штатах "Блакитної стіни", а кількість співробітників в Аризоні та Північній Кароліні збільшиться більш ніж вдвічі.

Робота передвиборчої кампанії Гарріс на місцях більш масштабна, ніж робота кампанії Трампа, сказав він.

"У Неваді команда Гарріс має 13 офісів, а Трамп — лише один", — написав Каннінен. "У Пенсильванії ми маємо 36 офісів, тоді як у Трампа лише три. У Джорджії у нас 24 офіси, тоді як команда Трампа відкрила свій перший лише в червні".

Кампанія Трампа не відразу підтвердила точність цих цифр і не відповіла на запит про коментар.

Цього тижня передвиборча кампанія Трампа мала намір розпочати рекламний бліц вартістю 10 мільйонів доларів США в шести "штатах-гойдалках". Комітет політичної дії (Super PAC), що підтримує Трампа, MAGA Inc., розпочав паралельний рекламний бліц після того, як заявив, що витратить 32 мільйони доларів у трьох штатах на нову рекламу, що критикує Гарріс.

Останніми днями деякі політичні експерти обговорюють відсутність у Трампа передвиборної інфраструктури.

"Ті з нас, хто зацікавлений у голосуванні, запитують: "Чому ви не маєте дії на місцях?"— питає політичний історик Хізер Кокс Річардсон під час стріму на Facebook. "Для того, щоб отримати гроші, дійсно потрібно фізично бути на місцях, стукати у двері, зустрічатися з людьми. Він не намагається отримати достатню кількість голосів".

Очікується, що Гарріс особисто зустрінеться цими вихідними з головними претендентами на кандидатуру віце-президента, повідомляє Reuters у п’ятницю з посиланням на свої джерела.

Згідно з джерелами, знайомими з її планами, у неділю вона зустрінеться з головними претендентами - губернатором Міннесоти Тімом Волцем і губернатором Пенсильванії Джошем Шапіро.

Серед інших відомих імен – міністр транспорту США Піт Буттеджич, сенатор Марк Келлі, губернатор Кентуккі Енді Бешир і губернатор Іллінойсу Дж. Б. Прітцкер.

Згідно з недавнім опитуванням Reuters/Ipsos, Гарріс мала незначну перевагу над Трампом на один відсоток, зменшивши розрив, який утворився в останні тижні кампанії Байдена.

Триденне опитування показало, що Гарріс підтримують 43% зареєстрованих виборців, а Трампа – 42%, при цьому похибка опитування становить 3,5 відсоткових пункти.