Виробник рому переходить на дезинфікуючі засоби для рук: під потреби пандемії компанії в усьому світі мобілізують виробництва

Шпиталі на круїзних суднах, пошиття масок у театрі і виробництво дезінфікуючих засобів у броварнях.
Уряд Великої Британії звернувся до компаній Rolls-Royce і Jaguar, щоб вони почали виробляти апарати штучної вентиляції легень

У США та світі компанії перепрофілюють свій бізнес, аби вижити в умовах соціальної ізоляції та допомогти у боротьбі з пандемією коронавірусу КОВІД-19.

Ті, компанії, попит на продукти та послуги яких виріс в умовах пандемії, збільшують своє виробництво. Серед них – виробники туалетного паперу. Базована в Атланті Georgia Pacific, яка виробляє популярні бренди Quilted Northern та Angel Soft, говорить, що її з центри з дистрибуції за останній тиждень розіслали на склади та в крамниці на 120 % більше паперу ніж звичайно.

Компанія "Амазон", яка доставляє товари поштою, оголосила про відкриття ста тисяч нових вакансій працівників складів та кур’єрів по всій країні.

Verdant Spirits, відома своїм джином та ромом, також переключилася на виробництво дезінфікуючих засобів для рук

Carnival Cruise Lines, найбільша компанія круїзних суден у світі, повідомила про можливість переобладнати свої судна під плавучі лікарні. Там готові до облаштування 1000 лікарняних палат, включно із відділеннями інтенсивної терапії, де будуть розміщувати тих, хто не має коронавірсу КОВІД-19, аби розвантажити звичайні лікарні.

«Майкі Ерісон із Carnival Cruise Lines сказав, що він надасть свої судна. І це на додаток до великих медичних суден, які будуть, якщо нам знадобляться, з багатьма кімнатами, вони будуть пришвартовані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі і Сан-Франциско, в інших містах», - заявив на прес-конференції у четвер, 19 березня, президент США Дональд Трамп.

Під потреби стримування та боротьби з пандемією перепрофілюють свої бізнеси й в інших країнах. Швачки Чеського національного театру тепер шиють виключно маски для обличчя. Цього тижня у Чехії вступила у дію норма карантину, згідно з якою не можна з’являтися на публіці із незакритим обличчям.

Маленька броварня в Манілі, столиці Філіппін, почала виробляти дезінфікуючий засіб для рук кілька місяців тому для власних потреб. Сьогодні вони нарощують виробництво.

Маленька броварня в Манілі, столиці Філіппін, почала виробляти дезінфікуючий засіб для рук

«Коли ми почули про брак алкоголю і що люди запасаються вдома продуктами харчування, ми вже тоді використовували певну кількість алкоголю як дезінфікуючі засоби в броварні. А тепер ми почали більше виробляти і для споживачів», – говорить її власник Рауль Масангей.

У Шотландії компанія Verdant Spirits, відома своїм джином та ромом, також переключилася на виробництво дезінфікуючих засобів для рук. Рецепт вони знайшли на веб-сайті ВООЗ.

«Так, хтось звернув мою увагу на рецепт на сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я. Він дуже чіткий і зрозумілий і з ним легко працювати», - говорить Ендрю Макензі, власник Verdant Spirits.

Verdant Spirits буде розливати дезінфікуючий засіб у п’ятилітрові контейнери

Також тут запустили сторінку для забезпечення безкоштовним засобами для санітарної обробки рук медичних працівників і вже отримали чималі пожертви. Бажаючих придбати їх товар також вистачає.

«Як тільки про це стало відомо, наш телефон не замовкає. Ми не можемо задовольнити усі потреби і розглядаємо можливість збільшити виробництво», -каже Макензі.

Verdant Spirits буде розливати дезінфікуючий засіб у п’ятилітрові контейнери. Їхнім продуктом вже зацікавилися на Мальті, в Ірландії та Сполучених Штатах.

Уряд Великої Британії у п’ятницю, 20 березня, звернувся до компаній Rolls-Royce і Jaguar, щоб вони почали виробляти апарати штучної вентиляції легень, пише Washington Post. Як у часи війни, тут закликали мобілізуватися виробників автомобілів, двигунів для літаків, апаратів для гемодіалізу, екскаваторів та інших і перепрофілювали своє виробництво під потреби пандемії. Сотні компаній вже повідомили, що вони спробують.

Дивіться також: Піклуватися про себе, мити руки, дивитись концерти: що радять зірки під час коронавірусу

Your browser doesn’t support HTML5

Піклуватися про себе, мити руки, дивитись концерти: що радять зірки під час коронавірусу. Відео