Пентагон: війська КНДР стануть "додатковими тілами на полі бою"

Заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх

Для України не буде жодних нових обмежень на використання американської зброї проти північнокорейських сил, якщо вони вступлять у бій проти українських сил. Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх в понеділок.

Вона повідомила, що північнокорейські війська, "цілком ймовірно", рухаються в напрямку в Курська, однак у США немає подробиць щодо кількості військ чи обладнання, яке вони мають.

"За нашими оцінками, приблизно 10 тисяч переїжджають на навчання у східну Росію, яка збирається посилити російські сили, - сказала вона. - Нас все більше турбує намір Росії використати цих солдатів у боях або для підтримки бойових дій проти українських військ у Курській області Росії, поблизу кордону з Україною".

Високопосадовиця підкреслила, що ці дії РФ "означатимуть подальшу ескалацію та підкреслюватимуть зростаючий відчай президента Путіна, оскільки Росія зазнала надзвичайних втрат на полі бою".

Сінгх додала: "Питання полягає в тому, що принесуть ці види сил. Це додаткові тіла на полі бою".

За її словами, Вашингтон, Київ та союзники уважно стежать за розвитком подій, й США залишаються відданими підтримці та збільшенню безпекової допомоги Україні.

Вона також заявила, що міністр оборони США Ллойд Остін у середу зустрінеться у Вашингтоні із міністром оборони Південної Кореї Кімом Йоном Хеном.

Як раніше повідомляв Голос Америки, у НАТО підтвердили, що північнокорейські війська уже розгорнуто в Курській області.

Оглядачі припускають, що залучення тисяч північнокорейських солдатів "посилить тиск на втомлену та перенапружену армію України", однак водночас вони можуть мати й досить обмежений вплив на ситуацію на полі бою через відсутність належної підготовки та на тлі масових втрат російської армії.

У статті використано матеріали Reuters

Дивіться також: Коли купівля зброї межує зі спецоперацією – керівник “Спецтехноекспорту” про особливості військового імпорту в умовах війни