США вводять нові санкції проти росіян за допомогу в поставці зброї КНДР до Росії

США звинувачують КНДР в поставках Росії балістичних ракет та боєприпасів для війни в Україні. Фото державної офіційної агенції КНДР показує перше випробовування корейської балістичної ракети. Роздатковий матеріал AFP

США ввели санкції проти двох росіян та трьох російських компаній, звинувачених у допомозі в організації поставок зброї з Північної Кореї до Росії.

США звинувачують КНДР в поставках Росії балістичних ракет та боєприпасів для війни в Україні. В обмін на ці поставки Пхеньян сподівається отримати військову підтримку Росії. Росі застосувала проти України вже понад 40 балістичних ракет, вироблених в КНДР, а також боєприпаси, імпортовані Москвою прямим порушенням резолюцій РБ ООН, повідомили в Державному департаменті США.

США мають на меті зірвати та пролити світло на передачу зброї між КНДР та Росією, йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США.

"Сьогоднішні дії відображують наш намір зірвати військову співпрацю КНДР з Росією, - заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон. - Сполучені Штати продовжуватимуть вживати заходів, щоб притягувати до відповідальності тих, хто сприяє поставкам зброї та інших припасів для російської війни".

В новому санкційному пакеті - особи та компанії, яких звинувачують в тому, що вони були частиною мережі з уникнення санкцій, створені Ашотом Мкртичевим, особою, яка перебуває в американському санкційному переліку з 2023 року.

Раніше цього місяця про те, що Північна Корея надала Росії пускові установки для балістичних ракет і безпосередньо балістичні ракети заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун.

"Північна Корея продовжує випробування балістичних ракет і технологій, а також передає балістичні ракети Росії, прямо порушуючи численні резолюції Ради Безпеки ООН", - заявив Браун 8 травня під час слухань у комітеті Сенату США з питань оборони щодо бюджетного запиту Міністерства оборони США на 2025 фінансовий рік.

Дивіться також: Росія могла отримати балістичні ракети від Північної Кореї. Це - тривожна ескалація, кажуть в Пентагоні