У відставку подав міністр оборони Південної Кореї

Колишній міністр оборони Південної Кореї

Міністр оборони Південної Кореї подав у відставку. Він зробив це у відповідь на критику з приводу того, як він вів справи у зв’язку з артилерійською атакою Північної Кореї на південнокорейський острів Йонпхендо.

Сеульський уряд повідомив про це рішення у четвер серед зростаючого напруження в регіоні. Раніше Сеул заявив, що «рішуче збільшить» свою військову присутність на острові і змінить свої правила військового реагування, щоб дозволити агресивнішу відповідь на атаки в майбутньому.

Тимчасом Північна Корея попередила, що проведе більше подібних атак, якщо Південна Корея продовжуватиме те, що Пхеньян назвав «нерозсудливими військовими провокаціями».

Відставка міністра оборони сталася після різкої критики в парламенті Південної Кореї з приводу відповіді країни на атаку у вівторок, в результаті якої загинули два морські піхотинці, два цивільні та було завдано чималих збитків. Південна Корея відповіла артилерійським вогнем, але представники опозиції заявили, що слід було вдатися до негайної відповіді.