Уточнено: Центр США з контролю та профілактики захворювань заперечив повідомлення ЗМІ про висновки щодо імунітету від коронавірусу

Центр США з контролю та профілактики захворювань уточнив, що раніше оприлюднені Центром вказівки з приводу карантинних заходів, не треба розуміти, як твердження, що особам, які перехворіли на коронавірус не загрожує повторне зараження протягом 3 місяців. Як повідомили численні ЗМІ США, відповідна інформація буцімто містилась у вказівках опублікованих Центром на початку серпня.

Всупереч сьогоднішнім повідомленням ЗМІ, наукові дані не твердять, що людина має імунітет від повторного зараження SARS-CoV-2, вірусом, який спричиняє COVID-19, протягом трьох місяців після інфікування

Американські ЗМІ повідомляли, що вказівки Центру містили інформацію, що люди, які контактували із кимось хворим на коронавірус, мають пройти 2-тижневий карантин, але це не стосується осіб які протягом попередніх 3 місяців перехворіли на коронавірус.

Як у суботу відзначив американський канал CNBC, у Центрі США з контролю та профілактики захворювань​ уточнили, що не вважають необхідним повторне тестування на коронавірус тих, хто у кого протягом останніх трьох місяців було діагностовано коронавірус, окрім випадків, коли особа має сиптоми, які не асоціюються із жодною іншою хворобою.

У заяві Центру відзначається:

"Всупереч сьогоднішнім повідомленням ЗМІ, наукові дані не твердять, що людина має імунітет від повторного зараження SARS-CoV-2, вірусом, який спричиняє COVID-19, протягом трьох місяців після інфікування".

За даними університету Джонса Хопкінса, станом на 15 серпня 2020-го року у США налічується майже 170 000 смертей пов'язаних із коронавірусом. Хворобу діагностовано у понад 5 мільйонів 345 тисяч осіб.

Дивіться також: США конфіскували 2 мільйони доларів, у вигляді криптовалют, зібраних онлайн на терористичні цілі

Your browser doesn’t support HTML5

США конфіскували 2 мільйони доларів, у вигляді криптовалют, зібраних онлайн на терористичні цілі. Відео