Сеул виводить своїх робітників з промислової зони Кесон

Кесон

Повноважений Південної Кореї з питань відносин між обома Корейськими державами сказав, що настав час, щоб південнокорейські робітники, які залишилися у промисловій зоні Кесон, повернулися додому.

У п’ятницю міністр Лю Кіль Дже повідомив, що уряд виніс «неминуче рішення» відкликати додому близько 180 південнокорейських робітників.

Рішення винесено через кілька годин після того, як КНДР відкинула пропозицію Південної Кореї провести офіційні переговори щодо майбутнього спільного підприємства.

У четвер Сеул дав владі у Пхеньяні 24 години, щоб визначитися в цьому питанні, і попередив про «серйозні наслідки» у разі відхилення цієї пропозиції.

У п’ятницю через кілька годин після спливу цього строку, Пхеньян відкинув пропозицію і попередив, що саме КНДР першою вдасться до жорстких заходів в разі Південна Корея наполягатиме на погіршенні ситуації в прикордонному містечку.

У п’ятницю президент Південної Корея Пак Кин Хе провела нараду зі своїми міністрами з питань безпеки стосовно майбутнього компексу Кесон.