Каддафі закликає мешканців Триполі усунути повстанців зі столиці

Мешканці Триполі вітають перемогу повстанців

Дотеперішній лідер Лівії Муамамар Каддафі закликав мешканців столиці, щоб вони усунули з міста повстанців. Це сталося після того, що бойовики опозиції захопили його житловий комплекс, забрали звідти зброю, телевізори і сувеніри. У зверненні до народу Каддафі заявив також, що він у таємниці залишив Триполі, але не сказав, коли це сталося.

Проурядова телевізійна станція посилалася раніше на Каддафі, кажучи, що він у «тактичному заході» залишив комплекс після десятків ударів по ньому з боку сил НАТО. За повідомленням телебачення, Каддафі звернувся до лівійців за посередництвом місцевого радіо кажучи, що він вирішив обрати мученицьку смерть або перемогу у своїй боротьбі проти того, що назвав агресією з боку НАТО.

В середу вранці мешканці Триполі святкували перемогу після того, як повстанці атакували комплекс Баб аль-Азізія, незважаючи на те, що там не знайдено ані Каддафі, ані його родини.

Рейд стався після трьох днів боїв у Триполі, в результаті яких, за словами голови Тимчасової національної ради Мустафи Абделя Джаліля, загинуло понад 400 людей і 2000 отримали поранення. Він не сказав конкретно, чи ці дані стосуються обох воюючих сторін.