На сході Лівії криваві зіткнення між військами Каддафі та повстанцями

На сході Лівії криваві зіткнення між військами Каддафі та повстанцями

Кількість вбитих внаслідок обстрілу залишається невідомою. Напередодні в боях на заході міста було вбито щонайменше 7 та поранено 27 осіб.

В суботу сутички між повстанцями та військами Каддафі відбулись ще принаймні в двох лівійських містах. Опозиція та військовики зіткнулись в бою в міста Брега.

Очевидці повідомляють про напружені бої в Місраті на заході країни. Повстанці звинувачують урядові війська у використанні касетних бомб в межах міста. Представники Каддафі заперечують ці звинувачення.

В інтерв’ю агентству Рейтерс, повстанці завили, що сили Каддафі в суботу запустили щонайменше 100 заборонених касетних зарядів по об’єктах в промисловій зоні Місрати.

Касетні бомби при вибуху діляться на кілька менших вибухових зарядів, що спричиняють до значних руйнувань та втрат живої сили. Касетні бомби заборонені більшістю країн, бо не є точною зброєю і становлять значну загрозу для мирного населення. Лівійська влада поспішила відкинути звинувачення у використання касетних бомб.

Тим часом Міжнародна організація міграції заявила, що в суботу до Місрати відбуде наступний корабель, який повинен евакуювати з міста громадян інших країн. Окрім того корабель доставить до Лівії гуманітарний вантаж.

Конфлікт у Лівії продовжується не дивлячись на декілька дипломатичних зустрічей минулого тижня, які мали на меті послабити конфлікт. Серед іншого в Берліні відбулась нарада країн-членів НАТО, а в Каїрі пройшла зустріч лідерів арабських, африканських та європейських країн.