Лідери США, Франції, Великої Британії та Німеччини обговорять війну РФ проти України

Президент США Джо Байден на літаку Air Force One під час візиту до Індіани, 5 жовтня 2024 р. REUTERS/Craig Hudson

Лідери США, Франції, Великої Британії та Німеччини зустрінуться цієї суботи в Берліні для переговорів щодо російсько-української війни та останніх подій на Близькому Сході.

Про це повідомив речник британського прем’єр-міністра Кіра Стармера.

“Прем'єр-міністр вирушить на зустріч “четвірки” у Берліні. Лідери обговорять ситуацію в Україні, а також тривожні події на Близькому Сході”, – сказав він журналістам.

Як повідомляв Голос Америки, президента США Джо Байдена у жовтні чекають в Німеччині зокрема для розмов про підтримку України.

Питання продовження підтримки України у її здатності оборонятися від російської агресії буде важливою частиною візиту Джо Байдена до Німеччини, який запланований на 10-13 жовтня, заявила 7 жовтня речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Цей візит підкреслить глибоку відданість та рішучу підтримку трансатлантичній безпеці. Говорячи про Україну та українську самооборону - це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію", - сказала Жан-П'єр.

Вона зауважила, що частину розмов у Німеччині присвятять також "продовженню внесків у виконання зобов'язань НАТО".

Дивіться також: "Україна та її самооборона будуть важливою частиною цього візиту" - Білий дім про поїздку Байдена до Німеччини