Росія закликає владу Лівії припинити військовий конфлікт

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Росія закликала Лівію дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН і вивести свої збройні сили з цивільних районів. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зустрівся з представниками лівійського уряду у вівторок у Москві. Лавров зазначив, що лівійці висловили готовність розглянути мирний план, запропонований Африканським союзом, якщо НАТО припинить бомбардування.

Переговори у Росії відбулися в час, коли сили НАТО завдали авіаударів по штаб-квартирі лівійського Агентства з боротьби з корупцією та по споруді, в якій базувалася служба безпеки Лівії. Обидві будівлі були охоплені полум’ям після бомбардування.

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що Організації Об'єднаних Націй і лівійські опозиційні сили вимагають негайної відставки лівійського лідера Муаммара Каддафі та припинення кровопролиття в к раїні.

Тим часом, за повідомленнями туніських чиновників, міністр нафтової промисловості Лівії залишив свій пост і переїхав до Тунісу. Лівійські високопосадовці поки що цю інформацію не підтвердили.