Поблизу мітингу Трампа в Каліфорнії заарештували чоловіка за порушення правил носіння зброї

Кандидат у президенти від Республіканської партії та колишній президент США Дональд Трамп виступає під час передвиборчого мітингу в Прескотт-Веллі, штат Аризона, 13 жовтня 2024 року.

У чоловіка, якого заарештували на пропускному пункті біля мітингу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа в Каліфорнії в суботу, виявили дві рушниці та магазин великої місткості, повідомила влада в неділю. Йому висунуто звинувачення у порушенні правил носіння зброї.

49-річного чоловіка, мешканця Лас-Вегаса, зупинили в суботу на чорному позашляховику співробітники офісу шерифа округу Ріверсайд і взяли під варту.

"Інцидент не вплинув на безпеку колишнього президента Трампа або відвідувачів заходу", - йдеться в пресрелізі служби шерифа.

На Трампа було скоєно замах в липні, коли куля зачепила його вухо під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсильванія.

У вересні іншого чоловіка звинуватили у спробі вбити Трампа. Агенти Секретної служби виявили чоловіка, коли той ховався з гвинтівкою біля поля для гольфу Трампа в Палм-Біч. Він не визнав своєї провини.

Мітинг Трампа в суботу відбувся в долині Коачелла, районі, де щорічно проводиться відомий музичний і мистецький фестиваль.

В офісі шерифа повідомили, що заарештованому, ідентифікованому як Вем Міллер, висунули звинувачення у зберіганні зарядженої вогнепальної зброї та магазина великої місткості. Більш детальна інформація про звинувачення недоступна.

Міллера звільнили під заставу в 5000 доларів у суботу. У неділю він не відповідав на запит про коментар.

Дивіться також: Опитування WSJ: Трамп має перевагу над Гарріс щодо того, хто краще керував би країною під час війни в Україні та на Близькому Сході