Екс-адвокат Трампа визнав вину, пішов на співпрацю зі слідством

Персональний багаторічний адвокат Дональда Трампа Майкл Коен визнав провину за п'ятьма звинуваченнями в ухилянні від сплати подактів, одному - у наданні неправдивої інформації банку, незаконному корпоративному внеску у виборчу кампанію і ще одному внеску на суму, що перевищує встановлені ліміти. Він може провести за ґратами до п'яти років і трьох місяців.

Коен також визнав перед суддею в окружному суді Сполучених Штатів в Манхеттені, що "за дорученням кандидата", маючи на увазі Дональда Трампа на той час, він організував виплати, що мали гарантувати мовчання двох жінок, зокрема порно-зірки Стормі Деніелс, які заявляли про сексуальні відносини з Дональдом Трампом.

Він сказав, що метою виплати був "вплив на вибори" 2016-го року у президенти США.

У липні стало відомо, що Коен записав розмову з Трампом за 2 місяці до президентських виборів у США, у ході якої нібито обговорювалась виплата Стормі у 130 000 долларів.

Сам президент США заявив у відповідь на окремі заяви Коена, що той може вдатись до вигадок, щоб вирішити проблеми, пов'язані з його (Коена) бізнесовою діяльністю, які жодним чином не стосуються Трампа.

Звинувачення щодо Коена стали наслідком роботи спеціального прокурора США Мюллера із розслідування російського втручання у вибори 2016-го року, яку президент США називає політично ангажованою і такою, що переслідує мету зашкодити його президентству.

Дивіться також: Microsoft повідомляє, що їм вдалося зупинити нову потенційну кібератаку на Сенат та аналітичні центри США

Your browser doesn’t support HTML5

Microsoft повідомляє, що їм вдалося зупинити нову потенційну кібератаку на Сенат та аналітичні центри США. Відео