Мінфін США оновив меморандум з Україною про обмін інформацією щодо кібербезпеки

"Ці зусилля не лише зміцнюють кібербезпеку України, але й дозволяють команді Мінфіну США випереджати ризики для власного сектору фінансових послуг", - повідомили у міністерстві фінансів США. Фото: Reuters/Kevin Lamarque

Мінфін США та Національний банк України поновили спільні зобов'язання щодо співпраці у кіберпросторі. Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері кібербезпеки відомства підписали 8 квітня. Документ, серед іншого, передбачає постійний обмін інформацією між відомствами.

"Ці зусилля, які тривають, не лише зміцнюють кібербезпеку України, але й дозволяють команді Міністерства фінансів США випереджати ризики для нашого власного сектору фінансових послуг. Загрози, з якими стикаються наші колеги в Києві, ймовірно, також будуть спрямовані на Сполучені Штати. Тісна співпраця та регулярний обмін інформацією допомагають обом країнам залишатися напоготові", - заявив Тодд Конклін, заступник міністра фінансів США з питань кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури.

Меморандум про кіберспівпрацю між США та Україною почав діяти з 4 квітня 2020 року. Як повідомляє мінфін США, ця співпраця сприяє зміцненню фінансової стабільності в Україні та забезпечує "потік інформації про нові загрози кібербезпеці".

Оновлений меморандум від 2024 року "встановлює методи обміну інформацією про загрози кібербезпеці та інциденти, учасників кіберзагроз і найкращі практики".

Дивіться також: "Момент істини" для Джонсона. Чи винесе спікер на голосування законопроєкт про допомогу України найближчим часом, розмірковують медіа