Метро у США: Працює, але із обмеженнями

Your browser doesn’t support HTML5

Карантин у столиці США: як працює метро? Відео

Починаючи із середи, 18 березня, метрополітен у столиці США Вашингтоні починає працювати в обмеженому режимі. Потяги ходитимуть кожні 15 хвилин (раніше перерва між потягами могла бути 5 хвилин і менше), з 5 ранку до 11 ночі в робочі дні і з 8-ої ранку до 11-ої ночі у вихідні. Таким чином, йдеться у прес-релізі агентства, у прибиральників буде більше часу для санітарної обробки вагонів.

Усі потяги матимуть 8 вагонів (перед тим чимало потягів мали 6 вагонів), що, пояснили у метрополітені, буде дозволяти пасажирам розподілитися у вагонах і підтримувати дистанцію. Автобуси ходитимуть рідше – за розкладом вихідного дня. Якщо в автобусах спостерігається скупчення пасажирів, водіям наказано пропускати зупинки і не брати нових пасажирів.

Метро має намір бути з вами і надавати послуги для абсолютно необхідних подорожей у нашій громаді, поки це залишається безпечним і доречним.

Місцевих мешканців і туристів закликають не подорожувати без нагальної потреби.

«Наш регіон говорить в унісон: Залишайтеся вдома. Тільки абсолютно необхідні подорожі».

«Хочу чітко заявити. Метро має намір бути з вами і надавати послуги для абсолютно необхідних подорожей у нашій громаді, поки це залишається безпечним і доречним. Якщо кожен зробить свою частину і залишатиметься вдома, наскільки це можливо, метро буде працювати для медичних працівників і наших героїв, яких ми потребуємо у цей безпрецедентний час у нашому житті», - йдеться у заяві Генерального менеджера метро Пола Відфельда.

Метро закрило усі туалети на станціях і закликало людей, які почуваються хворими, не користуватися громадським транспортом. У одного із працівників метро був виявлений коронавірус КОВІД-19. Метро повідомляє, що у вівторок пасажиропотік впав на 70%.

Метро у столиці США традиційно викликає скарги через бруд, незадовільну роботу, почасти злочини, які відбуваються у підземці. На багатьох станціях можна побачити пацюків, а коврове покриття у вагонах старших моделей накопичує бруд.

Продовжує наразі працювати метро і у Нью-Йорку. Там повідомляють про скорочення кількості пасажирів минулої п’ятниці на 1.7 мільйонів, порівняно із попередньою. а деяких станціях на Мангеттані пасажиропотік впав на 30-40%.

Раніше губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Комо заявляв про те, що метрополітен, який обслуговує місто і навколишні території, потребуватиме допомоги від федерального уряду, аби працювати під час пандемії, оскільки потрібні додаткові зусилля для санітарної обробки транспорту.

Нью-Йорку ходили чутки, що метро буде закрите, на що поліція міста відповіла у Твіттері великими літерами: «Багато дезінформації в соціальних мережах. Особливо один твіт. Всупереч тому, що в ньому йдеться, у поліцейського департаменту Нью-Йорка не має планів закрити автошляхи та метро».

Залишаються відкритими метрополітени і у інших американських містах – Атланті, Сан-Франциско, Чикаго, Філадельфії, тощо, але скрізь запроваджуються додаткові заходи, такі як переведення адміністративних працівників на роботу з дому, посиленні заходи із санітарної обробки потягів, заклики до пасажирів не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби.

Дивіться також: Як у світі намагаються зупинити поширення коронавірусу

Your browser doesn’t support HTML5

Як у світі намагаються зупинити поширення коронавірусу. Відео