З мексиканської в’язниці втекло 30 злочинців

Родичі зібрались під стінами в’язниці, довідатись імена вбитих

Під час бунту в мексиканській в’язниці Аподака, що у штаті Нуево-Леон, втекло 30 ув’язнених. Високопосадовці також повідомляють, що під час заворушення, яке спалахнуло у колонії в неділю вранці, було жорстоко вбито 44 в’язнів.

У понеділок влада повідомила, що всі втікачі були членами банди Зетас, яка займалася наркоторгівлею, в той час як убиті в’язні входили до складу конкуруючого наркокартелю. Ці дві банди ведуть криваву боротьбу на півночі Мексики з часу, коли у 2010-му році між ними виникло протиріччя за зону впливу.

За словами високопосадовців, дев'ять охоронців в'язниці зізнався у наданні допомоги втікачам. Ще дев'ять охоронців та кілька старших посадових осіб в'язниці були затримані для допиту. Губернатор штату Нуево-Леон запропонував майже 800 тисяч доларів винагороди за інформацію про місце перебування втікачів.

Мексиканські в'язниці переповнені арештантами з тих пір, як президент Феліпе Кальдерон почав жорстку боротьбу проти наркокартелів країни, невдовзі після того як очолив президентський офіс у 2006-му році.

Минулого місяця під час тюремного бунту на півночі Мексики було вбито 31 в'язня.