Міленіали стали найбільшою віковою групою населення у США

Міленіали та народжені після них вперше стали найбільшою віковою групою у США. Щоправда, старші покоління досі становлять найбільший відсоток виборців. За даними дослідження "Інституту Брукінгса", покоління, народжене у 1981-1996 роках, становлять 22 відсотка населення США.

Разом з поколінням Z, народженими у 1997-2012, та народженими після 2013 року ці люди віком до 40 років складають більше половини населення країни.

Молоді виборці підтримають більш ліберальну політику у таких питаннях, як імміграція, реформування правоохоронної системи та захист навколишнього середовища

Бебі-бумери, народжені у 1946-1964 роках, тепер становлять 21,8 відсотка населення. Втім, саме вони складають найбільшу частину електорату –майже 29 відсотків. Фахівці по перепису населення прогнозують, що міленіали та народжені після них стануть найбільшою групою виборців вже до 2030 року.

Молоді виборці підтримають більш ліберальну політику у таких питаннях, як імміграція, реформування правоохоронної системи та захист навколишнього середовища.

Згідно з опитуванням аналітичного центру Пью, молоді виборці більш схильні, ніж старше покоління, вимагати від уряду більшого для вирішення проблем. Вони – більше, ніж бебі-бумери, вважають, що збільшення різноманіття краще для суспільства, а кліматичні зміни спричинені людською діяльністю.

Згідно з дослідженням, 60% міленіалів та 55% покоління Z – білі. А серед народжених після покоління З білих людей - менше половини, вперше за всю історію США. Серед бебі - бумерів білі люди складають три четверті цієї вікової групи.

Дивіться також: У російських містах пройшли акції на підтримку протестів в Хабаровську

Your browser doesn’t support HTML5

У російських містах пройшли акції на підтримку протестів в Хабаровську. Відео