Глава МЗС Німеччини Бербок застерегла ЄС від розрізненості у процесі ухвалення рішень 

«Важливо продовжувати поставки зброї, щоб Україна могла захистити себе та захистити життя людей», - Анналена Бербок.

Німеччина шукає подальші способи допомогти Україні захистити свій народ та інфраструктуру, а будь-яке послаблення рішучості Європи щодо цього питання стане благом для Москви, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

"Цього року ми повинні захистити та далі розвивати спільну європейську єдність, яка зробила нас сильними минулого року", — сказала Бербок під час прес-конференції в Лісабоні.

Вона застерегла країни ЄС від розрізненості у процесі ухвалення рішень, нагадавши, що "країни ЄС часто навіть не в змозі скласти прес-реліз, оскільки вони не можуть узгодити однакові формулювання, - цитує міністерку Reuters. - Ми повинні бути здатними діяти ефективно та швидко".

Міністерка наголосила на необхідності ухвалювати рішення всередині ЄС голосуванням більшості, щоб окремі країни не могли блокувати рішення. Зараз у ЄС голосування відбуваються консенсусом, тобто щоб рішення було ухвалене, жодна країна не повинна бути проти.

"Голосування кваліфікованою більшістю може призвести до більш справедливих... результатів для всіх нас", - сказала Бербок.

За її словами, Європейський Союз зробив усе, щоб зупинити війну в Україні, а президент Росії Володимир Путін не мав на думці нічого, окрім як знищити сусідню країну.

Виступаючи на конференції в Лісабоні, Бербок сказала, що позиція Путіна є підставою того, чому "важливо продовжувати поставки зброї, щоб Україна могла захистити себе та захистити життя людей".

Єдність світу у міцній підтримці України назвали ціллю 2023 року і американські урядовці та експерти, повідомляв раніше "Голос Америки". Так, міжнародні партнери мають продовжувати надавати Україні всю допомогу, необхідну, щоб Київ завершив війну на своїх умовах, - наголошує у редакторській статті видання Financial Times. На важливості постачань озброєння, зокрема, систем Patriot, наголошують також аналітики в публікації Washington Post.