Британське Міноборони: через війну в Росії рекордно росте кількість чоловіків з інвалідністю

Солдати Нацгвардії Росії, Севастополь, 5 травня, 2022 року.

З 2023 року кількість російських чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю збільшилася на рекордні 30%, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Російські демографи стверджують, що збільшення, швидше за все, пов’язане зі зростанням втрат військових після вторгнення", - пише в мережі Х британське Міноборони.

За даними відомства, у Росії нараховувалося 2,17 мільйона чоловіків у віці 31-59 років з інвалідністю, порівняно з 1,67 мільйона роком раніше.

Водночас британські військові розвідники у своєму щоденному зведенні пишуть про скасування в Росії другий рік поспіль маршу "Безсмертний полк", а також згортання парадів, які мали відбутися 9 травня 2024 року, коли РФ святкує День перемоги у Другій світовій війні.

"Можливість протестів і невдоволення через війну проти України, ймовірно, також вплинула на рішення російського керівництва", - кажуть у британській розвідці.

Під час заходів, члени родин несуть фотографії загиблих ветеранів Другої світової війни, натомість з 1 по 11 травня цього року портрети будуть вивішені на автомобілях та у громадських місцях, кажуть розвідники.

Паради з нагоди Дня перемоги з міркувань безпеки будуть скасовані в Брянській, Псковській, Рязанській, Курській і Бєлгородській областях, повідомляє Міноборони з посиланням на видання Meduza.

Розвідники вказують, що, ймовірно, паради були скасовані через побоювання атак українських БПЛА, та нагадали, що "Напередодні минулорічного параду до Дня перемоги над Кремлем вибухнув безпілотник".

Дивіться також: Міноборони Британії оцінює втрати Росії у війні в 450 тисяч військових