НАТО, ЄС та Україна збільшать виробництво озброєнь для ЗСУ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, генеральний секретар Єнс Столтенберг, високий представник із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, Брюссель, 21 лютого 2023. REUTERS/Johanna Geron

НАТО, ЄС та Україна домовилися створити тристоронній координаційний механізм, який синхронізує роботу виробників зброї, закупівельників і урядів, щоб збільшити обсяги виробництва боєприпасів для ЗСУ.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив у Брюсселі на тристоронній зустрічі Україна-ЄС-НАТО з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом та високим представником із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем.

"У нас спільна мета – відновити мир і стабільність у Європі. Для цього важлива перемога України, забезпечення наших військових усім необхідним у найкоротші терміни", - сказав Кулеба й також запропонував розпочати підготовку українських пілотів в межах наявних механізмів ЄС і НАТО.

Як також повідомив Боррель, разом із Кулебою вони обговорили "наступні кроки щодо боєприпасів та нагальні міжнародні події напередодні завтрашньої надзвичайної сесії Генеральної Асамблеї ООН щодо миру в Україні".

"Міжнародна спільнота має об’єднатися на захист статуту ООН і міжнародного права. Ми також домовилися запровадити регулярні щорічні консультації між з Дмитром Кулебою та Олексієм Резніковим щодо зовнішньої політики, політики безпеки та оборони", - додав головний європейський дипломат.

У статті використано матеріали Reuters

Дивіться також: Промова Байдена не буде "змаганням з риторики" з Путіним - Білий дім