Новий рік у Нью-Йорку

Для американців Новий рік приходить з моментом падіння кришталевої кулі на Тайм-Сквер у Нью-Йорку. Мільйони американців у теплі свого дому спостерігають за цим символічним видовищем по телевізору. Але є велика кількість сміливців, які, не зважаючи на холодну погоду, збираються на головній площі Великого яблука, щоб саме тут зустріти Новий рік.

В очікуванні 2011-го на Тайм-Сквер люди почали збиратись з самого ранку. Для того, щоб зайняти стратегічне місце вони готові прочекати 15 годин.

«Я ніколи не думав, що колись це зроблю. Я завжди спостерігав за мільйонами людей, які тут збирались, і казав – о це мільйони туристів. Але сьогодні я тут зі своєю подружкою. Вона хотіла сюди прийти. От ми прийшли і зайняли найкраще місце і ми зустрінемо 2011-ий на хорошій ноті», – каже житель Нью-Йорка Джон Обандо.

Люди прибувають сюди не лише з хорошим настроєм. Новорічні елементи одягу, крісла, покривала і навіть подушка, щоб подрімати, якщо зовсім втомляться від чекання. «Я готова. Я буду сидіти саме тут посеред Тайм-Сквер коли падатиме куля. Я готова», – каже Севіла Рандол, яка приїхала з Меріленду.

Відзначення Нового року на головній площі Нью-Йорка є найбільшим і найяскравішим у США. За довго до приходу Нового року влада міста готується, тестуючи як саму кулю, так і інші елементи свята. Цього року куля зроблена з 26 тисяч кристалів та 32 тисяч лампочок. Напередодні на площі також розкидали з вікон кольорове конфетті. Перехожі були приємно заскочені.

Готова до свята і поліція. Тут запроваджені посилені заходи безпеки, додаткові машини поліції, камери та барикади на дорогах. Але це не завадить мільйонам американців та туристів прибути на Тайм-Сквер, щоб зустріти 2011-ий. Адже гасло цього року «Нехай буде любов».