Ухань скасовує жорсткі обмеження через коронавірус після двох місяців - коментатори кажуть, що у інших це можна забрати більше часу

На фото: Січень 2020-го року чоловік в Ухані

Коронавірус можна перемогти, але лише якщо ми візьмемося за справу разом
Кароль Сікора, колишній очільник програми ВООЗ

Китайське місто Ухань, яке стало епіцентром коронавірусу, і звідки інфекція поширилась на увесь світ, почало повертатися до нормального життя після двомісячного жорсткого карантину.

28 березня деякі транспортні послуги, а також межі міста, були знову відкриті в Ухані, столиці центральної провінції Хубей, де було зареєстровано 3177 випадків смерті через коронавірус.

Раніше влада застосувала жорсткі заходи щодо жителів міста із населенням 11 мільйонів, від заборони виходити на вулицю – до закритого транспортного сполучення.

Однак ці зусилля не запобігли розповсюдженню коронавірусу в Китаї і по всьому світу.

28 березня представники охорони здоров’я Китаю повідомили про 54 нові випадки захворювання, які, за даними влади, були «імпортовані» з-за кордону.

Повідомлення про успіхи у боротьбі із коронавірусом привертають увагу в цілому світі.

"Є світло наприкінці тунелю. Південна Корея повідомляє про найменшу кількість нових заражень за 4 тижні - здається вони подолали хворобу. Навіть в Ухані, епіцентрі вірусу, послаблюються обмежувальні заходи. Коронавірус можна перемогти, але лише якщо ми візьмемося за справу разом", - твітує у Twitter Кароль Сікора, колишній очільник програми боротьби із раком ВООЗ.

Оглядачі також звертають увагу, що повідомленням про успіхи щодо подолання коронавірусу у Китаї передували жорсткі заходи.

"Я бачу, що спираючись на параметри Уханю, люди моделюють тривалість обмежувальних заходів у США. Але ми далекі від заходів на які пішли в Ухані. Певні категорії заходів, які здійснювались в Ухані, нами навіть не обговорювались" , - твітує професорка американського дослідницького університету UNC-Chapel Hill Зейнеп Тукефчі.

Як приклад, коментатори наводять те, що у США носіння масок досі рекомендоване не широкому загалу, а лише вразливим категоріям.

Як відзначає у Twitter викладач медичного коледжу у Нью-Йорку Метт Маккарті, уряд США планує у найближчий час рекомендувати усім мешканцям США носити захисні маски у повсякденному житті.

Раніше президент США Дональд Трамп звернув увагу на шкоду, якої завдають заходи спрямовані проти коронавірусу економіці Сполучених Штатів. Трамп заявив, що хотів би, аби економіка США відновила нормальну роботу до Великодня.

За даними Центру системних досліджень та інжинерингу при університеті Джонса Гопкінса у США, в Китаї станом на 28 березня зареєстровано 81 948 випадків захворюванорсті на COVID-19.

За офіційними даними Ккитайської влади, в материковому Китаї заєстрували 81 394 хворих осіб та 3 295 померлих.

Дивіться також: У США «табори виживання» обіцяють прихистити і захистити людей на випадок глобального катаклізму

Your browser doesn’t support HTML5

У США «табори виживання» обіцяють прихистити і захистити людей на випадок глобального катаклізму. Відео