Нігерія: екстремісти звільнили 21 дівчину, викрадену два роки тому в містечку Чібок

Викрадені «дівчата з Чібока»

Нігерійські офіційні особи повідомили, що бойовики екстремістського угруповання Боко Гарам звільнили 21 дівчину, викрадену у 2014 році.

Представник президента Нігерії Мухаммаду Бугарі повідомив у четвер на сторінці Twitter, що звільнені дівчата перебувають під опікою Департаменту державних служб, що є головним розвідувальним агентством Нігерії.

Представник Маллам Гарба Шегу заявив, що дівчат було звільнено в результаті переговорів між адміністрацією президента Бугарі і угрупованням Боко Гарам, які відбувалися за посередництвом Міжнародного Червоного Хреста і швейцарського уряду.

Він сказав, що «переговори продовжуватимуться» у справі інших викрадених дівчат, та що вже звільнені дівчата будуть передані віце-президенту Ємі Осінбаджо та їх прізвища незабаром будуть оприлюднені.

Інформаційне агенттсво Associated Press, посилаючись на офіцера нігерійських збройних сил, повідомило, що дівчат обміняли на чотирьох затриманих лідерів угруповання Боко Гарам.

Боко Гарам викрало майже 300 дівчат із середньої школи в містечку Чібок, що у штаті Борно, у квітні 2014 року. Десятки дівчат втекли, але 219 залишилися ув’язненними.

Дивіться також: Як волонтери з української діаспори США допомагають Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Як волонтери з української діаспори США допомагають Україні. Відео