Прокуратура Німеччини звинуватила росіянина у вбивстві українських військовиків на реабілітації

Місце, де було вбито двох українських військовиків на реабілітації, Мурнау, Німеччина, 29 квітня 2024. REUTERS/Christine Uyanik

Прокуратура Німеччини висунула звинувачення у громадянину Росії за підозрою у вбивстві двох українських солдатів на реабілітації у Баварії.

За даними поліції, у квітні солдатів знайшли із серйозними ножовими пораненнями біля торгового центру в місті Мурнау-ам-Зеє. Один із них помер на місці події, а інший помер від поранень у лікарні.

Прокуратура повідомила, що 57-річного громадянина Росії заарештували незабаром удома, і він залишається під вартою в Мюнхені.

У прокуратурі заявили, що росіянин повністю підтримував війну в Україні через свій надмірний націоналізм і знав про військову службу солдатів, з якими він зустрічався раніше.

За даними прокуратури, троє разом випивали, коли виникла суперечка про ситуацію в Україні, яка підтвердила вороже ставлення росіянина до військових.

За словами прокурорів, регіональний суд присяжних у Мюнхені тепер має прийняти рішення про відкриття основного провадження.

Дивіться також: Плохій: Майбутнє світу залежить від результату війни Росії проти України