Письменник Леві: Україна та Ізраїль — два фронти світової війни, третім стане Тайвань

Українські солдати у військовому таборі під час навчань у Франції, 9 жовтня 2024 року. Thibault Camus/POOL/AFP

Людство вже вступило в ранню стадію нової світової війни, а головні лінії фронту – це Україна та Ізраїль. Третім фронтом незабаром стане Тайвань. Таку версію висловив у інтерв'ю виданню Politico відомий французький філософ Бернар-Анрі Леві.

Леві вважає, що США та союзників атакує "слабкий, але все більш інтенсивний фронт”, що складається з Китаю, Росії, Туреччини, Ірану та радикального ісламу.

Леві вважає, що Реджеп Ердоган відіграє деструктивну роль на чолі Туреччини. Філософ писав раніше, що, на його думку, “авторитарний президент Туреччини становить реальну небезпеку для інтересів Заходу” і його “слід стримувати” через низку дій, таких як “криваве вторгнення в сирійський Курдистан, придушення в західній Лівії будь-яких прагнень до демократії, протистояння з Кіпром та Грецією, епізод з обстрілом французького фрегата біля берегів Тріполі, проксі-війна, що ведеться через Азербайджан з крихітною республікою Вірменія” та інше.

Дивіться також: MI-5 розкриває "змову за змовою" від ІДІЛ, Росії та Ірану

Бернар-Анрі Леві торік презентував фільм “Героям Слава”, який знімав протягом літа 2023 року на українському фронті. Нещодавно він також видав книгу “Ізраїль наодинці”, що розповідає жахливі наслідки атаки терористів ХАМАСу 7 жовтня 2023 року.

Як єврей, чий батько воював з нацистами, Леві глибоко стурбований зростанням антисемітизму на Заході сьогодні.

Дивіться також: “Героям Слава” — новий фільм Бернара-Анрі Леві про Україну. Відео

Politico наголошує, що Леві був свідком і писав уже про кільканадцять воєн.

Стосовно закидів, що він “просто грає” у фільмі про Україну Леві відповів журналістам, що готовий взяти їх з собою “наступного разу на передову”.

Дивіться також: Росія зможе напасти на НАТО до 2030-го – очільник німецької розвідки