«Долари здоров’я» стають дедалі популярнішими у Нью-Йорку

Мерія міста Нью-Йорка вирішила зробити свіжі овочі та фрукти доступнішими для місцевих жителів, які мають низькі доходи.

Тож з липня місяця на багатьох фермерських ринках Нью-Йорка запрацювала програма «доларів здоров’я». Так Іва Унголд, витративши на свіжу городину двадцять доларів купонами, тут же отримала на додаткову покупку вісім так званих «доларів здоров’я» і говорить, що дуже задоволена цим:

«Тож з цими, нехай і невеликими грішми, ви можете дещо розширити свій бюджет. Ось так допомагають «долари здоров’я».

Так звані «долари здоров’я» приймають на 138-ми фермерських ринках, що розташовані у штаті Нью-Йорк. Програма, започаткована мером Нью-Йорка Майклом Блумберґом, має на меті допомогти мешканцям з невеликим достатком здоровіше харчування. Проект триватиме до листопада і обійдеться бюджету Нью-Йорка у 350 тисяч доларів, розповідає керівник програми Алексіс Стівенс:

«Наш менеджер на одному з ринків говорить, що кожного разу, коли нові люди приходять і вперше отримують «долари здоров’я», вони дуже вдячні за таку програму».

«Споживачі можуть купити собі щось таке, чого вони ніколи не куштували. Це чудовий спосіб харчуватися здоровою їжею»
Зейд Кйордей, продавець
У такий спосіб місто також сподівається боротися з ожирінням, зменшити вартість лікування хворих, чиї недуги пов’язані зі споживанням шкідливих продуктів ну і, звісно ж, допомогти місцевим фермерам збільшити продажі. Останні дуже задоволені. Один з продавців, Зейд Кйордей говорить так:

«Для нас, продавців, кожна така річ дуже допомагає. А споживачі можуть купити собі щось таке, чого вони ніколи не куштували. Це чудовий спосіб для них харчуватися здоровою їжею».

Місто Нью-Йорк взяло напрямок на те, щоби допомогти жителям харчуватися здоровішою їжею. Наразі місто навіть намагається зменшити кількість солодких напоїв, які містять надто багато цукру.