На саміті в Канаді лідери Північної Америки обміркують питання кліматичних змін і торгівлі

Президент Обама відбуває до Канади

В столиці Канади Оттаві відбувається саміт лідерів Північної Америки, головним питанням на якому є кліматичні зміни. В саміті бере участь президент Барак Обама.

Прем’єр-міністр Канади Джастин Трюдо і президент Мексики Енріке Пенья Ньєто разом з Обамою повідомлять про партнерство із кліматичних змін, метою якого буде до 2025 року виробництво електрики з інших ніж вугілля джерел. У наш час дещо понад третина електрики на континенті походить з чистих джерел, таких як вітер, сонце, вода (гідроелектростанції) і ядерна енергія.

Сполучені Штати і Канада вже зобов’язалися зменшити викиди метану на 40-45 відсотків нижче рівня за 2012 рік протягом наступних десяти років. Таким чином буде збережено більше землі і морських районів Арктики, а також прискориться розвиток зелених технологій. Як передбачається, президент Пенья Ньєто також повідомить про зобов’язання своєї країни йти до цієї мети.

Перед лицем Мексики стоять додаткові виклики у зв’язку з тим, що вона планує подвоїти виробництво чистої енергії протягом наступних восьми років. Згідно з підрахунками Міжнародного енергетичного агентства, на чисту енергію припадає 18% загального виробництва енергії Мексикою, але парламент країни вже прийняв закон, який зобов’язує до досягнення 35% до 2024 року.

На порядку денному саміту буде також питання торгівлі. Мексика і Канада – два найбільші торговельні партнери США, а Канада торік була найбільшим ринком для американських товарів.

Білий дім заявив, що цей саміт є нагодою «підкреслити значення Північної Америки».

Учасники саміту обміркують Трансатлантичне партнерство, зокрема планування його ратифікації окремими країнами, і результати референдуму про вихід Великобританії з Європейського Союзу.

Дивіться також: Ось чому майже одночасні візити Гройсмана, Яценюка до США можуть шкодити Україні

Your browser doesn’t support HTML5

Ось чому майже одночасні візити Гройсмана, Яценюка до США можуть шкодити Україні. Відео