Обама: США розвиватимуть відносини з Азійсько-Тихоокеанським регіоном

Президент Барак Обама в Лаосі

Президент Обама запевнив країни Азійсько-Тихоокеанського регіону, що американські стратегічні відносини з регіоном «продовжуватимуться протягом довгого часу», тому що вони «віддзеркалюють фундаментальні національні інтереси».

У промові в столиці Лаосу В’єнтьяні у вівторок Обама заявив, що в США дедалі ширше усвідомлення того, що Азійсько-Тихоокеанський регіон «стане навіть важливішим у столітті перед нами як для Америки, так і всього світу».

Президент промовляв до приблизно тисячі людей наступного дня після того, як став першим чинним президентом США, який відвідав цю країну.

На тлі прапорів США, Лаосу і Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) Обама звернувся до присутніх, серед яких були представники уряду, керівники лаоських та американських ділових кіл, лідери громадянського суспільства і жіночих організацій.

Обама сказав, що партнерство з країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону важливе для майбутнього процвітання і безпеки Америки. Стратегія Білого дому також скерована на те, щоб бути противагою дедалі більшим впливами і силі Китаю в регіоні.

Обама, який залишиться на посаді ще несповна п’ять місяців, заявив, що Сполучені Штати тепер більш активні в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, ніж були протягом десятків років.

Проте президент також визнав, що Транс-Атлантичне партнерство переживає труднощі в країні, а великомасштабна торговельна угода, яку вже підписало 12 країн регіону, мусить бути ще ратифікована Конгресом США.

Дивіться також: Недовірливий настрій прихильників Трампа може призвести до неспокою під час виборів

Your browser doesn’t support HTML5

Недовірливий настрій прихильників Трампа може призвести до неспокою під час виборів. Відео